MGTV LIVE : Menjelang PKPB, Warga Kota Lakukan 'Panic Shopping for'?

MGTV LIVE : Menjelang PKPB, Warga Kota Lakukan 'Panic Shopping for'?



Panic Shopping for? Tinjauan di St Rosyam Mart sebelum PKPB dilaksanakan.

MalaysiaGazette.com – On-line Information / Portal – Comply with US Now! Or go to www.malaysiagazette.com for the most recent information on politics, economic system, style, journey, life-style and extra www.malaysiagazette.com

#malaysiagazette #mgtv

11 thoughts on “MGTV LIVE : Menjelang PKPB, Warga Kota Lakukan 'Panic Shopping for'?

  1. Ada Customer…. sanggup pajak Mee Sedap New Pack RM1 x 11,000 Kotak…@ hypermarket… Esoknya…
    ramai lagi pajak Mee Sedap sampai 1 Trolley penuh
    ✍️Itulah kisah😂🤣before Zone Kota Kinabalu kena lockdown Bersyarat 7/10/20

  2. TRUMP DIJANGKITI COV19?
    Bukan sesuatu yang menghairankan kerana aku pun boleh jatuh sakit dan badan melepaskan H1N1 selepas termakan telur putih.
    Penawar ada dihalaman vk aku kerana pesakit alergik sudah dibuktikan adalah sumber penyakit coronavirus.
    Kenapa sekarang? Kerana rakyat AS tak akan perolehi penawar, jika Trump tidak dijangkiti.
    .
    Apa berasal dari kelawar?
    Tapi kehidupan ini tak wujud di kawasan gurun. Lagipun, tiada sesiapa nampak kelawar mati seperti unta dan manusia ketika wabak selsema menyerang Timur Tengah.
    Itu bermaksud antara unta dan manusia, kamu kena pilih satu, yang juga menjangkiti 3 binatang ternakan yang lain (babi, itik dan ayam)

    Coronavirus?
    Benda ni pun nak tanya atau sumber penyakit COV19 walaupun hanya manusia yang mati.
    Lagipun kesimpulan doktor hari ini amat diragui dimana penyakit Ebola, mereka kata kelawar, penyakit SARS mereka juga kata kelawar.
    COV19? Budak pun faham, doktor akan kata kelawar.
    (Google "Danny Woo vk" di Bing untuk buku terakhir dan penawar coronavirus, jika link tak wujud dalam profile/video)

    Dan ingat,
    Coronavirus tiada ubat atau ubat tidak berkesan berdasarkan pesakit yang rebah merata tempat di negara China walaupun klinik masih terbuka.
    Trump? Liang romanya tiba tiba terbuka dan bukan disebabkan oleh ubat. Puncanya wujud dalam halaman vk aku.

    SENDIRI KUARANTIN?
    Dah cakap berapa kali sampai mulut busuk pun masih diamalkan. Pesakit begitu ramai, kebanyakanya dijangkiti kerana gelang jambu merah suka keluar merayau. Masalahnya bukan YB tapi KK.

    Kamu rasa manusia boleh kunci sendiri dalam rumah macam penjara?
    Setiap orang akan cari ikhtiar untuk keluar, kena tangkap atau tidak, lain ceritanya.
    Sivanaga sampai sekarang, berapa yang keluar dan jangkiti lain?

    Denda ada guna selepas beratus dijangkiti oleh Sivanaga?
    Mimta maaf ada guna, bila seluruh kabinet kena kuarantin dan belum pasti berpuluh atau beribu akan dijangkiti?
    KK tak ada duit sewa hotel sampai risiko begini tak boleh dielak. Kalau begitu, bila wabak ini boleh berhenti?

    Benda yang sama, asylk berulang bermaksud tak boleh pakai tetapi KK macam tak faham langsung dan biar ia berlarutan.
    Itu kerana keluarga kamu bukan tinggal di kepong semasa UOB tutup dua minggu hanya kerana seorang staff tak kuarantin selepas kembali dari Sabah. Berita begini akan dilupa begitu saja hanya kerana subject masih belum boleh berjangkit atau masuk hari ke5..

    Kenapa selalu ada kluster baru?
    Semua ni bermula kerana wujudnya seorang pesakit tetapi bagaimana beliau boleh wujud dalam masyarakat jika pesakit dah masuk hospital dan yang kembali dari hotspot sudah kuarantin jika cara pesakit 26 dijangkiti, dikecualikan.
    Kluster baru bermaksud pesakit tak wujud disana sehingga seorang kembali dari Sabah atau kawasan hotspot. Hanya kamu tak perasaan, sumber yang mencetuskan kluster baru sepatutnya sudah diasingkan atau maksudnya kuarantin..
    ..
    Jika kuarantin bukan bermaksud subjek sudah diasingkan dari masyarakat dan boleh merayau sini sana?
    PKP, kamu tak tahu buat, jadi kenapa guna doktor? Kerana doktor bergaji tinggi. Dan pastikan kamu bersedia untuk menghadapi coronavirus dengan kaedah nenek kerana doktor hari ini memang tak boleh diharap…

  3. Esok semua kedai tutup kah, itulah tak faham apa peraturan kawalan bersyarat. Ikut saja orang beli. Nampak semua duit banyak, nanti bising pula pada kerajaan tak ada duit, minta bantuan duit BPN. Lagi undang virus merebak, kalau cakap bodoh nanti marah pula. Orang nak control virus merebak dia pula keluar ramai ramai, apa itu SOP, saya ingat susahlah nak faham.

  4. panic buying amende ni? pkpb kot.. bukan pkp. satu atau dua ahli keluarga boleh keluar utk beli barang. yg xboleh tu keluar suka ria jalan2 bawak family makan angin etc.

  5. rata rata semuanya beli untuk memang bulanan bukannya tujuan untuk panic buying sebab PKPB boleh lagi keluar rumah bukannya PKP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *